2022

Din avgränsning ger 4 träffar.

Sortera på:

Relevans Datum
  • Miljöorganisationer kan söka statligt stöd för arbete med slutförvarsfrågor

    Under 2023 har Strålsäkerhetsmyndigheten totalt två miljoner kronor att fördela till ideella miljöorganisationer som sökt ekonomiskt stöd för arbete med slutförvarsfrågor. Nu startar årets ansökningsförfarande. Senast den 25 januari 2023 ska ansökan vara inlämnad.

    Innehållstyp: Nyheter
  • Redovisning klar inför IAEA-granskning av Sveriges kärnsäkerhet och strålskydd

    Strålsäkerhetsmyndigheten är klar med sitt underlag inför IAEA:s granskning om hur väl Sverige lever upp till internationella riktlinjer inom kärnsäkerhet och strålskydd. Granskningen görs var tionde år av personal från IAEA och äger rum 14 – 25 november.

    Innehållstyp: Nyheter
  • Bättre uppföljning och förbättringsarbete ger högre strålsäkerhet

    Strålsäkerhetsmyndigheten har genomfört en samlad strålsäkerhetsvärdering för Svensk Kärnbränslehantering AB (SKB) för perioden 2018 till 2021. Summerat är det SKB:s ökade förmåga att följa upp avvikelser, brister och förbättringsområden som ligger till grund för en högre värdering jämfört...

    Innehållstyp: Nyheter
  • Ansvar för historiskt radioaktivt avfall är utrett

    Strålsäkerhetsmyndigheten har haft i uppdrag av regeringen att utreda ansvaret för historiskt radioaktivt avfall. Myndigheten har även utrett vem som bör bära kostnaderna och ger förslag på åtgärder.

    Innehållstyp: Nyheter