Nyheter

Din avgränsning ger 14 träffar.

Sortera på:

Relevans Datum
  • Strålsäkerhetsmyndigheten förelägger Ringhals AB att utreda och åtgärda brister

    Strålsäkerhetsmyndigheten förelägger Ringhals AB (RAB) att utreda sin organisation, ledning, styrning och kultur för att värdera om de sammantaget är ändamålsenliga för strålsäkerheten. RAB ska även utarbeta en handlingsplan i syfte att komma till rätta med de brister som identifierats. Resultatet och handlingsplanen ska redovisas...

    Innehållstyp: Nyheter
  • Redovisning klar inför IAEA-granskning av Sveriges kärnsäkerhet och strålskydd

    Strålsäkerhetsmyndigheten är klar med sitt underlag inför IAEA:s granskning om hur väl Sverige lever upp till internationella riktlinjer inom kärnsäkerhet och strålskydd. Granskningen görs var tionde år av personal från IAEA och äger rum 14 – 25 november.

    Innehållstyp: Nyheter
  • OKG Aktiebolag har en anläggning i gott skick

    Strålsäkerhetsmyndigheten gör den samlade bedömningen att OKG i stort har en anläggning i gott skick. Det visar rapporten med Strålsäkerhetsmyndighetens årliga samlade värdering av strålsäkerheten vid OKG.

    Innehållstyp: Nyheter
  • Strålsäkerhetsmyndigheten godkänner provdrift med höjd effekt i reaktor Forsmark 1

    Strålsäkerhetsmyndigheten har beslutat att godkänna Forsmarks Kraftgrupp AB:s förnyade säkerhetsredovisning och ansökan om provdrift upp till och med 3075 MW termisk effekt av reaktor Forsmark 1. Den granskning som myndigheten har gjort inför beslutet gäller det första steget av effekthöjningen med provdrift upp till 113 % termisk effekt (3075...

    Innehållstyp: Nyheter
  • Kärnkraftverket Zaporizjzja har el på nytt

    Som följd av att kärnkraftverket Zaporizjzja i Ukraina igår, torsdag, tappade kontakten med elnätet stoppades de två reaktorer som var i drift. Kontakt med elnätet återupprättades senare under gårdagen och kärnkraftverket är nu strömförsörjt enligt uppgift från internationella atomenergiorganet IAEA.

    Innehållstyp: Nyheter
  • Kärnkraftverket Zaporizjzja i Ukraina har kopplats bort från elnätet

    Strålsäkerhetsmyndigheten har under dagen fått information om att kärnkraftverket Zaporizjzja i Ukraina har kopplats bort från elnätet. Kärnkraftverket är byggt för att kunna kopplas bort från det yttre elnätet. Kylningen tillgodoses med hjälp av reservkraft.

    Innehållstyp: Nyheter
  • Samlad värdering visar att strålsäkerheten vid Barsebäck Kraft AB är tillfredsställande

    En ny rapport för tiden 2019 till 2021 visar att både anläggning och verksamhet bedöms ha tillfredsställande strålsäkerhet och att den utvecklats positivt sedan förra rapporten. För Barsebäck Kraft AB (BKAB) genomförs den samlade strålsäkerhetsvärderingen vart tredje år.

    Innehållstyp: Nyheter
  • Strålsäkerheten vid kärnkraftverket Ringhals AB är tillfredsställande

    Enligt Strålsäkerhetsmyndighetens samlade strålsäkerhetsvärdering 2022 bedöms att anläggningen är i gott skick och att verksamheten åtgärdar brister när de upptäcks.

    Innehållstyp: Nyheter
  • Forsmarks anläggning är i gott skick

    Driften vid Forsmarks Kraftgrupp AB (FKA) har varit stabil och händelser med påverkan på djupförsvarets första nivå har minskat i antal. En signifikant brist finns som gäller transport- och personslussens hållfasthet. FKA har även arbete kvar med att förstärka organisation, ledning och styrning då det ännu är för tidigt...

    Innehållstyp: Nyheter
  • Bättre uppföljning och förbättringsarbete ger högre strålsäkerhet

    Strålsäkerhetsmyndigheten har genomfört en samlad strålsäkerhetsvärdering för Svensk Kärnbränslehantering AB (SKB) för perioden 2018 till 2021. Summerat är det SKB:s ökade förmåga att följa upp avvikelser, brister och förbättringsområden som ligger till grund för en högre värdering jämfört...

    Innehållstyp: Nyheter