Kakor (cookies)

Kakor, även kallade cookies, är små textfiler som webbplatsen begär att få spara på besökarens dator. Kakor används för att ge besökare tillgång till olika funktioner på webbplatsen. Det går också att använda informationen i kakorna för att följa hur besökaren surfar på webbplatsen. Det går inte att identifiera vem besökaren är med informationen i de kakor som används på den här webbplatsen.

Vissa kakor är nödvändiga för att webbplatsen ska fungera. De sparas temporärt på besökarens dator och försvinner när besökaren stänger sin webbläsare. Om besökaren väljer att inte använda kakor på webbplatsen så fungerar inte ett antal tjänster och funktioner.

Stänga av kakor

Om du som besökare inte accepterar att webbplatsen använder kakor kan du stänga av funktionen via din webbläsares säkerhetsinställningar. Då sparas inte några kakor.

Du kan även ställa in din webbläsare så att du får en varning varje gång webbplatsen försöker sätta en kaka på din dator.

Vad säger lagen om kakor?

Enligt lagen om elektronisk kommunikation ska besökaren på en webbplats med kakor få tillgång till information om att webbplatsen använder kakor. Besökaren ska också få information om ändamålet med användningen av kakor.