Avvecklingsresan 2: Historiska anläggningar och sanering av mark – vad har vi lärt oss?

I dag är det dags för den andra delen i Avvecklingsresan, en samtalsserie om olika aspekter av avveckling av kärnkraft. Samtalet kommer att handla om historiska anläggningar och sanering av mark. Du kan följa det live på plats i Strålsäkerhetsmyndighetens lokaler i Solna eller ta del av det i efterhand via myndighetens Youtube-kanal och podcast, Strålsäkert. På grund av tekniska problem kommer det inte att ske någon livesändning den här gången.

Flera kärntekniska anläggningar som byggdes för länge sedan har eller ska avvecklas, eller är under avveckling just nu. Vilka lärdomar har industri och myndighet dragit av tidigare arbeten och vad är skillnaden på att avveckla en äldre anläggning jämfört med en mer modern? Det är frågor vi ställer oss i det här avsnittet av Avvecklingsresan, en samtalsserie om hur avvecklingen av kärntekniska anläggningar går till.

Du kan följa samtalet på plats eller ta del av det i efterhand via myndighetens Youtube-kanal och podcast, Strålsäkert.

Ytterligare information: via myndighetens pressjour, tel. 08-799 40 20

Om samtalet

Avvecklingsresan 2: Historiska anläggningar och sanering av mark – vad har vi lärt oss?
När: Torsdag 11 april kl. 14.00-14.45
Var: Strålsäkerhetsmyndigheten, Solna Strandväg 96, lokal Fogdö. Anmäl dig i receptionen som besökare till Caroline Falkengren så blir du insläppt till lokalen.

Medverkande:
Henrik Efraimsson, myndighetsspecialist inom friklassning, Strålsäkerhetsmyndigheten
Helene Wijk, inspektör, drift och avveckling, Strålsäkerhetsmyndigheten.
Victoria Taubner, avvecklingsexpert, Vattenfall.

Moderator: Pelle Zettersten