Din avgränsning ger 26 träffar.
-
Regelverk för slutna strålkällor
I tabellen nedan finner du de lagar, förordningar och föreskrifter som berör slutna strålkällor. Under tabellen har vi lyft fram några viktiga punkter i våra föreskrifter som rör forskningsarbete med slutna strålkällor.
Innehållstyp: Artiklar -
Poddavsnitt 15: Tema forskning: Radioekologi – om hur radioaktiva ämnen beter sig i miljön
I en båt utanför den kärntekniska anläggningen Studsvik tar forskare från Linköpings universitet prover från bottensediment för att studera vilka radioaktiva ämnen (radionuklider) som har släppts ut. Syftet är att ta reda på vilka ämnen det handlar om och studera hur olika radionuklider förflyttar...
Innehållstyp: Artiklar -
Så fungerar ESS-anläggningen
European Spallation Source (ESS-anläggningen) är en neutronkälla som kan liknas vid ett enormt mikroskop. Anläggningen ska användas för forskning inom en rad områden, som medicin, kemi, fysik, biologi och teknik.
Innehållstyp: Artiklar -
Myndighetens forskningsstrategi
I Strålsäkerhetsmyndighetens forskningsstrategi beskrivs hur myndighetens forskningsverksamhet ska bedrivas. Här kan du läsa mer om innehållet i strategin. ...
Innehållstyp: Artiklar -
Godkända persondosimetritjänster
Strålsäkerhetsmyndigheten godkänner persondosimetritjänster. På den här sidan listas dosimetritjänster hos olika persondosimetrilaboratorier som myndigheten godkänt.
Innehållstyp: Artiklar -
Beviljade forskningsmedel
Strålsäkerhetsmyndigheten delar varje år ut forskningsanslag för att stärka kvalitet, relevans och nytta i myndighetens arbete. För 2025 uppgår det totala forskningsanslaget till cirka 120 miljoner kronor. En del av detta fördelas genom särskilda beslut. På den här sidan hittar du beslut om tilldelade forskningsmedel.
Innehållstyp: Artiklar -
Forskningsfinansiering
Strålsäkerhetsmyndigheten får anslag av regeringen för att bedriva forskning. Denna forskning ska stödja myndighetens arbete för ett strålsäkert samhälle.
Innehållstyp: Artiklar -
European Spallation Source (ESS)
European Spallation Source (ESS-anläggningen) är en forskningsanläggning som det europeiska konsortiet European Spallation Source ERIC (ESS) bygger i Lund. Tillståndsansökan lämnades till Strålsäkerhetsmyndigheten under 2012 och prövas i flera steg. Prövningen pågår tills ESS-anläggningen har färdigställts...
Innehållstyp: Artiklar -
Kompetensförsörjningen i Sverige – idag och i framtiden
Strålsäkerhetsmyndigheten ska, i enlighet med myndighetens instruktion, bidra till att nationell kompetens för dagens och framtidens behov utvecklas inom myndighetens verksamhetsområde. Vi ska bland annat ta initiativ till forskning, utbildning och studier samt upprätthålla kompetensen för att kunna förutse och möta framtida behov.
Innehållstyp: Artiklar -
Poddavsnitt 22: Sievert och pionjärerna – Strålsäkerhetens historia del 1.
Samma år som Henri Becquerel upptäckte radioaktiviteten, 1896, föddes en person som skulle få stor betydelse för strålskyddet och radiofysiken i Sverige och internationellt, Rolf Maximilian Sievert.
Innehållstyp: Artiklar
Gå till sida:
-
1 (nuvarande sida)
- Sida: 2
- Sida: 3
- Nästa sida