Sök

Din avgränsning ger 8 träffar.

Sortera på:

Relevans Datum
  • Anmälningspliktig verksamhet

    Verksamhets­utövare som omfattas av Strål­­säker­hets­­myndig­­hetens föreskrifter (SSMFS 2018:2) om anmälnings­pliktiga verksam­heter, Strål­säkerhets­myndig­hetens föreskrifter (SSMFS 2018:4) om naturligt före­kommande radioaktivt material och byggnadsmaterial samt Strål­säkerhets­myndighetens...

    Innehållstyp: Artiklar
  • Driva forskningsverksamhet med joniserande strålning

    Du som bedriver forskningsverksamhet med joniserande strålning ska anmäla alla förändringar i din verksamhet som kan ha betydelse för strål­säker­heten till oss.

    Innehållstyp: Artiklar
  • E-tjänster och blanketter

    På den här sidan hittar du länkar till Strål­säker­hets­myndig­hetens e-tjänster och blanketter. För information om anmälningsplikt och tillståndsplikt, se länkarna i sidmenyn.

    Innehållstyp: Artiklar
  • Avveckla forskningsverksamhet med joniserande strålning

    Om du slutar använda joniserande strålning i din forskningsverksamhet ska du kunna visa att alla registrerade radioaktiva ämnen och tekniska anordningar har tagits om hand enligt Strålsäkerhetsmyndighetens regler. Först då kan vi avskriva ditt tillstånd, din anmälan och årsavgift.

    Innehållstyp: Artiklar
  • Rapportera oplanerad händelse i verksamhet med joniserande strålning

    Om en händelse som har betydelse för strålsäkerheten har inträffat i en verksamhet ska du som verksamhetsutövare snarast anmäla det till Strål­säkerhets­myndig­heten. Du ska även utreda och vid­ta åtgärder för att händelsen inte ska inträffa på nytt, eller för att begränsa effekterna av...

    Innehållstyp: Artiklar
  • Starta forskningsverksamhet med joniserande strålning

    Det krävs tillstånd från Strålsäkerhetsmyndigheten för att bedriva forskningsverksamhet med joniserande strålning. För viss forskningsverksamhet gäller endast anmälningsplikt, vilket innebär att du måste anmäla din verksamhet till Strålsäkerhetsmyndigheten.

    Innehållstyp: Artiklar
  • Konkursförvaltning av forskningsverksamhet med joniserande strålning

    När en forskningsverksamhet där joniserande strålning används går i konkurs tar konkursboet över verksamhetsutövarens rättig­heter och skyldig­heter. Anledningen är att radioaktiva ämnen eller tekniska anordningar som kan alstra strålning inte ska hamna på drift och riskera att utgöra en fara.

    Innehållstyp: Artiklar
  • Att arbeta strålsäkert

    Den som har tillstånd att driva verksamhet med joniserande strålning är också den som har ansvaret för personalens strålskydd. Informationen på den här sidan är främst riktad till dig som är tillståndshavare. Du måste följa Strål­säker­hets­myndig­hetens föreskrifter och se till att personalen...

    Innehållstyp: Artiklar