Sök

Din avgränsning ger 91 träffar.

Sortera på:

Relevans Datum
  • Parallella tillståndsprocesser enligt kärntekniklagen och miljöbalken

    Innan myndighetens stegvisa prövningsprocess för kärnteknisk verksamhet kan påbörjas krävs att verksamhetsutövaren beviljas tillstånd enligt kärntekniklagen. För att få tillstånd till kärnteknisk verksamhet krävs dock två separata tillstånd, ett enligt miljöbalken och ett enligt kärntekniklagen. Tillståndsprövningarna...

    Innehållstyp: Artiklar
  • Kompletteringar (SFR)

    Här listas de kompletteringar som SKB gjort till ansökan enligt kärntekniklagen, daterad 19 december 2014, indelade per tillfälle då de skickades in.

    Innehållstyp: Artiklar
  • Strålsäkerhetsmyndighetens svar på regeringens remisser

    Regeringen fattade beslut om att godkänna ett slutförvar för använt kärnbränsle i januari 2022. Strålsäkerhetsmyndigheten svarade på regeringens remisser 2019–2021 inför beslutet. ...

    Innehållstyp: Artiklar
  • Inneslutningen i en tryckvattenreaktor

    Reaktorinneslutningen är en av de säkerhetsbarriärer som skyddar omgivningen från radioaktiva utsläpp vid en olycka.

    Innehållstyp: Artiklar
  • Ansökan om en inkapslingsanläggning (Clink)

    Här kan du läsa Svensk Kärnbränslehantering AB:s (SKB) ansökan om att bygga en inkapslingsanläggning (Clink) i Oskarshamn. Där är det tänkt att använt kärnbränsle från kärnkraftverken ska kapslas in före slutförvaringen.

    Innehållstyp: Artiklar
  • Inomhusvistelse

    Om en kärnkraftsolycka inträffar så kan det bli aktuellt med inomhusvistelse för dig som bor eller vistas i närheten av kärnkraftverket. Genom att vara inne minskar du risken för att andas in radioaktiva ämnen i luften. Byggnaden ger dig också skydd mot strålning från radioaktiva ämnen i luften eller på marken.

    Innehållstyp: Artiklar
  • Jodtabletter

    Om en kärnkraftsolycka inträffar som leder till utsläpp av radioaktiva ämnen så kan det bli aktuellt för gravida, ammande och personer upp till 40 år att ta jodtabletter. Jodtabletter ska enbart tas på uppmaning av länsstyrelsen.

    Innehållstyp: Artiklar
  • Så fungerar ett kärnkraftverk

    I de svenska kärnkraftverken finns två typer av reaktorer: kok- och tryckvattenreaktorer. Båda typerna är så kallade lättvattenreaktorer. ...

    Innehållstyp: Artiklar
  • Kärnsäkerhetskonventionen

    Efter Tjernobylolyckan 1986 tog en rad länder, däribland Sverige, initiativ till en internationell kärnsäkerhetskonvention inom ramen för FN:s atomenergiorgan (IAEA).

    Innehållstyp: Artiklar
  • Mätningar i Sverige efter Fukushima

    I samband med kärnkraftsolyckan i Japan 2011 mätte Strålsäkerhetsmyndigheten radioaktiva ämnen i luften och på marken. De halter som uppmättes var mycket låga och innebar inga som helst risker för människor och miljö.

    Innehållstyp: Artiklar