Din avgränsning ger 11 träffar.
-
Enkätundersökning om jodtabletter
Strålsäkerhetsmyndigheten genomför just nu en enkätundersökning i beredskapszonerna kring landets kärnkraftverk. Länsstyrelserna skickar ut jodtabletter till personer i dessa områden för användning vid en allvarlig kärnkraftsolycka. Syftet med enkäten är att ta reda på hur många hushåll som har kvar sina jodtabletter...
Innehållstyp: Artiklar -
Varning vid kärnteknisk olycka
Om en olycka inträffar blir du varnad genom varnings- och informationssystemet Viktigt Meddelande till Allmänheten (VMA). Ett VMA sänds framför allt i Sveriges Radios P4-kanaler och Sveriges Televisions kanaler. Varningen kan också skickas som sms till mobiltelefoner i ett visst geografiskt område.
Innehållstyp: Artiklar -
Beredskapsarbete, nationellt och internationellt
Strålsäkerhetsmyndigheten stärker samhällets förmåga att hantera radiologiska olyckor. Vi finansierar forskning, utvecklar beredskapen och samverkar med myndigheter, kommuner och andra aktörer i Sverige. Internationellt samarbetar vi för att förbättra hanteringen av radiologiska nödsituationer som kan påverka Sverige.
Innehållstyp: Artiklar -
Samverkan vid kris
Vid radiologiska nödsituationer samverkar ett stort antal aktörer för att på bästa sätt skydda människor och miljö mot negativa konsekvenser av strålning. Svensk beredskap bygger på ansvarsprincipen, närhetsprincipen och likhetsprincipen.
Innehållstyp: Artiklar -
Beredskapssektorer vi ingår i
Syftet med beredskapssektorerna är att stärka Sveriges civila försvar och ge bästa möjliga förutsättningar för att samhället ska fungera även under kriser och krig. Strålsäkerhetsmyndighetens roll är att vara pådrivande och rådgivande vad gäller strålsäkerhet.
Innehållstyp: Artiklar -
Beredskap vid olyckor
För att snabbt kunna agera om en radiologisk nödsituation uppstår har Strålsäkerhetsmyndigheten och andra beredskapsmyndigheter bemanning dygnet runt, året om. Här nedan kan du läsa mer om beredskap vid olika tänkbara nödsituationer och hur vårt övervakningssystem är uppbyggt.
Innehållstyp: Artiklar -
Kärnenergiberedskap vid kärnteknisk olycka i Sverige
Om en olycka inträffar på ett svenskt kärnkraftverk eller annan kärnteknisk anläggning kommer alla i närheten varnas genom informationssystemet Viktigt meddelande till allmänheten (VMA). Då är det viktigt att du följer de instruktioner som förmedlas.
Innehållstyp: Artiklar -
Vårt uppdrag inom civilt försvar
Det civila försvaret ska skydda Sveriges befolkning, säkerställa de viktigaste samhällsfunktionerna, bidra till det militära försvarets förmåga och upprätthålla försvarsviljan och samhällets motståndskraft mot externa påtryckningar vid krig. Det handlar om att samhället ska fungera på en acceptabel nivå även...
Innehållstyp: Artiklar -
Hur skadar strålning
Strålning kan påverka kroppens celler så att de skadas eller dör. Cellerna kan repareras, men är strålningen mycket kraftig hinner kroppen inte reparera cellerna. Då kan så många celler skadas att hela organ slutar fungera. Detta kallas akuta skador. Det krävs en mycket hög stråldos under kort tid för att akuta skador ska...
Innehållstyp: Artiklar -
Vårt uppdrag inom krisberedskap
Strålsäkerhetsmyndigheten har en viktig roll i Sveriges samlade krisberedskap. Vi är pådrivande och ger råd inom strålskyddsområdet. Med vår kunskap om joniserande strålning och dess konsekvenser stödjer vi andra aktörer vid en kris. Vi tar fram underlag som hjälper myndigheter, sjukvårdsregioner och kommuner att fatta välgrundade...
Innehållstyp: Artiklar
Gå till sida:
-
1 (nuvarande sida)
- Sida: 2
- Nästa sida