Din avgränsning ger 20 träffar.
-
Att mäta radon
Det enda sättet att upptäcka radon är att mäta. Strålsäkerhetsmyndigheten har tagit fram metodbeskrivningar för hur radonmätningar i bostäder och på arbetsplatser ska göras för att mätningarna ska kunna användas som underlag för myndighetsbeslut.
Innehållstyp: Artiklar -
Beställning och avgifter för jämförelsemätning av radon i vattenprover
Strålsäkerhetsmyndigheten tar emot vattenprov från laboratorier för jämförelsemätning av radon.
Innehållstyp: Artiklar -
Åtgärder mot radon
Om du upptäcker att ditt hus har för höga halter av radon är det viktigt att du får hjälp med att reda ut orsakerna och att sätta in rätt åtgärder. Det är också viktigt att du mäter radonhalten efter att du har åtgärdat ditt hus.
Innehållstyp: Artiklar -
Myndighetens uppdrag
Strålsäkerhetsmyndigheten arbetar bland annat med tillsyn på arbetsplatser, riskbedömningar, tillsynsvägledning och information till kommuner och andra myndigheter. Vi erbjuder radonutbildningar och driver ett kalibreringslaboratorium för radonmätningar. I enlighet med EU:s strålskyddsdirektiv ansvarar vi, tillsammans med andra myndigheter, också för...
Innehållstyp: Artiklar -
Beställning och avgifter för kalibrering och exponering av radonmätare
Radonlaboratoriet vid Strålsäkerhetsmyndigheten kan kalibrera och exponera dina radonmätare för radon i luft.
Innehållstyp: Artiklar -
Kommunens tillsyn - tillsynsvägledning
Kommunernas miljö- och hälsoskyddsnämnder ansvarar för tillsyn ifråga om radonhalten i bostäder och lokaler som allmänheten har tillträde till. På den här sidan svarar vi på vanligt förekommande frågor och svar, för att hjälpa dig som handläggare på en kommun att utföra din tillsyn på ett effektivt,...
Innehållstyp: Artiklar -
Tillstånd och anmälan
Här hittar du information om vilka verksamheter med strålning som kräver tillstånd eller omfattas av anmälningsplikt. Du får också vägledning om hur du ansöker om tillstånd eller anmäler din verksamhet till oss.
Innehållstyp: Artiklar -
E-tjänster och blanketter
På den här sidan hittar du länkar till Strålsäkerhetsmyndighetens e-tjänster och blanketter. För mer information om anmälningsplikt och tillståndsplikt, se länken i sidomenyn.
Innehållstyp: Artiklar -
Referensnivå och gränsvärden för radon
Referensnivån och gränsvärdena för radon är fastställda utifrån en samlad bedömning av risker med radon samt de ekonomiska- och de sociala konsekvenserna. Referensnivån och gränsvärden har bestämts av berörda myndigheter som Boverket, Livsmedelsverket och Arbetsmiljöverket, i samråd med bland annat...
Innehållstyp: Artiklar -
Radon på arbetsplatser
När gjorde ni en radonmätning på jobbet senast? Som arbetsgivare är du skyldig att känna till radonhalten och vid behov vidta åtgärder för att sänka den. Det enda sättet att ta reda på detta är att mäta. Mätningen bör göras under minst två månader mellan 1 oktober och 30 april.
Innehållstyp: Artiklar
Gå till sida:
-
1 (nuvarande sida)
- Sida: 2
- Nästa sida