Sök

Din avgränsning ger 69 träffar.

Sortera på:

Relevans Datum
  • 2007:14 Utvärdering av miljökvalitetsmålet Säker strålmiljö

    Utvärderingen av Säker strålmiljö är ett bidrag till Miljömålsrådets samlade bedömning av det nationella miljömålsarbetet. Rapporten beskriver och bedömer strålmiljön i Sverige, införda styrmedel, genomförda åtgärder och uppföljningsarbetet. Vidare bedöms möjligheten att nå Säker...

    Innehållstyp: Publikationer
  • SSMFS 2018:2 Strålsäkerhetsmyndighetens föreskrifter om anmälningspliktiga verksamheter

    SSMFS 2018:2 har upphävt SSMFS 2008:5, 2008:40 och 2012:1. Ändringsföreskrift SSMFS 2019:1 och senare SSMFS 2019:4 har ändrat övergångsbestämmelsen till 2 kap. 1 § i SSMFS 2018:2.

    Innehållstyp: Publikationer
  • Så fungerar minsoltid.se

    Webbtjänsten minsoltid.se hjälper dig att beräkna en uppskattad soltid, så att du kan undvika att bränna dig i solen.

    Innehållstyp: Artiklar
  • 2018:14 Rapport från SSM:s vetenskapliga råd om ultraviolett strålning 2017

    Strålsäkerhetsmyndighetens UV-vetenskapliga råd lämnar årligen en rapport avseende effekter av ultraviolett strålning. Syftet med rapporterna är att kartlägga det aktuella kunskapsläget, samt att lämna råd till SSM inom olika områden som är av betydelse för förebyggande av hudcancer.

    Innehållstyp: Publikationer
  • Tips för bra UV-skyddade förskole- och skolgårdar

    Att redan i ett tidigt skede i byggprocessen planera för goda sol- och skuggförhållanden i gårdsmiljön på förskolor och skolor är i regel ekonomiskt fördelaktigt och ger ofta en bättre utomhusmiljö än i de fall man behöver komplettera med olika lösningar i ett senare skede.

    Innehållstyp: Artiklar
  • Så skyddar du barn i solen

    Både stora och små barn har en känslig hud. För mycket sol i unga år kan leda till hudförändringar i vuxen ålder. Det är speciellt viktigt att barn inte bränner sig.

    Innehållstyp: Artiklar
  • Informationsmaterial om solen

    Strålsäkerhetsmyndigheten arbetar för att öka kunskapen om UV-strålning och dess risker. Vi tar bland annat fram informations- och utbildningsmaterial för att försöka förändra människors solbeteende. Vi fokuserar särskilt på solråd för barn.

    Innehållstyp: Artiklar
  • Sol och D-vitamin

    Solens UV-strålning gör att huden kan bilda D-vitamin. Hur länge en person behöver vara i solen för att bilda D-vitamin är individuellt. Under vintern när det inte produceras något aktivt vitamin D är människor i Norden mer beroende av D-vitamin från kosten.

    Innehållstyp: Artiklar
  • Kommunal solarietillsyn

    Kommunerna har tillsynsansvar över solarieverksamhet enligt strålskyddslagen. Strålsäkerhetsmyndigheten har utfärdat bestämmelser om solarier som bland annat innebär att ägare av solarier är skyldig att anmäla sin verksamhet till kommunen.

    Innehållstyp: Artiklar
  • Säker strålmiljö i Sverige – men hudcancerfallen fortsätter att öka

    Den årliga uppföljningen av Sveriges miljökvalitetsmål visar att målet ”Säker strålmiljö”, som Strålsäkerhetsmyndigheten ansvarar för, är nära att uppnås. Målen inom tre av fyra områden nåddes under 2020. Det fjärde området, ultraviolett (UV) strålning, har fortfarande inte uppnåtts, eftersom...

    Innehållstyp: Nyheter