Din avgränsning ger 196 träffar.
-
Kompletteringar (SFR)
Här listas de kompletteringar som SKB gjort till ansökan enligt kärntekniklagen, daterad 19 december 2014, indelade per tillfälle då de skickades in.
Innehållstyp: Artiklar -
Inneslutningen i en tryckvattenreaktor
Reaktorinneslutningen är en av de säkerhetsbarriärer som skyddar omgivningen från radioaktiva utsläpp vid en olycka.
Innehållstyp: Artiklar -
Regelverk för slutna strålkällor
I tabellen nedan finner du de lagar, förordningar och föreskrifter som berör slutna strålkällor. Under tabellen har vi lyft fram några viktiga punkter i våra föreskrifter som rör forskningsarbete med slutna strålkällor.
Innehållstyp: Artiklar -
Så fungerar minsoltid.se
Minsoltid.se är en webbtjänst från Strålsäkerhetsmyndigheten som hjälper dig att uppskatta hur länge du kan vistas i solen utan att bränna dig. Det finns inget helt säkert sätt att vistas i solen eftersom all UV-strålning som kroppen utsätts för samlas på över tid och ökar risken för skador. ...
Innehållstyp: Artiklar -
E-utbildning: Grundkurs i joniserande strålning
Vårt syfte med utbildningen är att öka kompetensen hos dem som arbetar i verksamheter med joniserande strålning, men som kanske inte dagligen arbetar med strålkällor.
Innehållstyp: Artiklar -
Kommunal solarietillsyn
Kommunerna har tillsynsansvar över solarieverksamhet enligt strålskyddslagen. Strålsäkerhetsmyndigheten har utfärdat bestämmelser om solarier som bland annat innebär att ägare av solarier är skyldig att anmäla sin verksamhet till kommunen.
Innehållstyp: Artiklar -
Så fungerar ett kärnkraftverk
I de svenska kärnkraftverken finns två typer av reaktorer: kok- och tryckvattenreaktorer. Båda typerna är så kallade lättvattenreaktorer. ...
Innehållstyp: Artiklar -
Nationell plan för radioaktivt avfall
Strålsäkerhetsmyndigheten ansvarar för att det finns en nationell plan enligt EU:s kärnavfallsdirektiv. Planen beskriver hur använt kärnbränsle och radioaktivt avfall hanteras i Sverige. Myndigheten ansvarar även för att samordna att en rapport tas fram utifrån kraven i kärnavfallskonventionen.
Innehållstyp: Artiklar -
Referensvärden
Starka elektromagnetiska fält är hälsoskadliga. Därför tar Strålsäkerhetsmyndigheten fram referensvärden som anger den högsta strålningsnivån allmänheten bör exponeras för. Våra referensvärden är baserade på riktlinjer från EU. ...
Innehållstyp: Artiklar -
Sökbara miljödata
I vår Miljödatabas kan du söka på enskilda mätvärden av nuklider och prover kopplade till en provtagningsstation och i Cesiumdatabasen hittar du resultat från alla cesiummätningar i olika typer av provslag som gjorts tillgängliga för myndigheten.
Innehållstyp: Artiklar