Jobba hos oss

Strålsäkerhet är mer aktuellt än någonsin. Vi växer som myndighet och behöver dig. Gör Sverige och världen säkrare – på ett av landets viktigaste jobb.

Nyheter

  • Skicka in ditt svampprov och hjälp oss kartlägga cesium-137

    Under hösten 2024 genomför Strålsäkerhetsmyndigheten ett mätprojekt för att kartlägga halterna av cesium-137 i svamp. Myndigheten söker nu svampprover från allmänheten för att öka kunskapen om hur mycket cesium-137 som finns kvar efter Tjernobylolyckan.

  • Ukrainska kärnkraftsinspektionen deltar på Nationella strålsäkerhetsdagen i Stockholm

    Hur upprätthåller ett land sitt strålskydd och sin reaktorsäkerhet under ett pågående krig? På årets upplaga av Nationella strålsäkerhetsdagen får vi möta chefen för den Ukrainska kärnkraftsinspektionen, tillsammans med företrädare för den svenska regeringen, kärnkraftsindustrin, myndigheter och

  • Ny rapport: Så uppfyller Sverige kraven i kärnavfallskonventionen

    Insyn och deltagande i frågan om slutförvar, Sveriges program för omhändertagande av använt kärnbränsle och förberedelserna för ansökningar om ny kärnkraft. Det är några områden som lyfts fram i den rapport som redovisar hur Sverige uppfyller kraven i kärnavfallskonventionen.

Nationella strålsäkerhetsdagen 2024

Hur upprätthåller ett land sitt strålskydd och reaktorsäkerhet under ett pågående krig? Vilka krav kommer att ställas på en aktör som vill bygga ny kärnkraft i Sverige? Vilken ny forskning pågår kring ny reaktorteknik?

På årets upplaga av nationella strålsäkerhetsdagen får vi möta chefen för den Ukrainska kärnkraftsinspektionen och företrädare för svenska myndigheter, industri och kommuner.

Välkomna till Nationella strålsäkerhetsdagen den 9 oktober 2024.

Dags att förnya din anmälningspliktiga verksamhet?

Bedriver du anmälningspliktig verksamhet? Då kan det vara dags att förnya din anmälan i vår e-tjänst. En anmälan är giltig i 5 år och förnyelse av anmälan kan göras när din anmälan förfaller inom 6 månader. Vid en förnyelse av anmälan kan du även genomföra ändringar avseende utrustning, fakturauppgifter och liknande.