Jobba hos oss

Strålsäkerhetsmyndigheten arbetar pådrivande och förebyggande för att skydda människor och miljö från oönskade effekter av strålning. Våra drygt 300 medarbetare har djupa och breda kunskaper inom strålskydd och kärnsäkerhet. Myndigheten har tre kontor med säte i Katrineholm.

Det här erbjuder vi

Hos oss deltar du i ett uppdrag med långsiktig betydelse för människor och miljö: ett strålsäkert samhälle. Här får du använda och utveckla din spetskompetens, både enskilt och i projekt med andra experter med olika kompetenser. Du får förtroende och utrymme att påverka dina arbetsuppgifter och göra ditt jobb med kvalitet. Vi har ett stort internationellt nätverk och samarbetar med andra länders motsvarighet till Strålsäkerhetsmyndigheten och med internationella organisationer, till exempel IAEA, OECD/NEA och EU.

För oss är det viktigt att du kan kombinera arbetsliv och privatliv.

Arbeta med strålsäkerhet – ett samhällsviktigt, meningsfullt arbete

Medarbetare och chefer från olika delar av verksamheten delar med sig av sina tankar kring hur det är att arbeta på myndigheten. Du får i filmen bland annat träffa en myndighetsspecialist, laboratorieingenjör, sekretariatschef och inspektör.