Aktuellt

Sanny står på en strand i solskenet. Han undrar hur mycket sol din hud tål.

Njut säkrare i sommar!

Mitt på dagen när solen står som högst är risken att bränna sig som störst. På minsoltid.se får du snabbt koll på hur länge just du kan vara i solen.

Beräkna din soltid

 

Seminarium om solens ultravioletta strålning och hudcancer

Sverige har bland de högsta incidenstalen för hudcancer i världen och de fortsätter att öka. Det är bara Australien och Nya Zeeland som har högre. Det visar en ny rapport från Strålsäkerhetsmyndighetens vetenskapliga råd för UV-frågor.

Titta på seminariet

 

Dekorativ bild, lila bakgrund med en beslöjande våg och texten Strålsäkert samt en liten sköld

Strålsäkert: Härdsmälta, kärnkraftens akilleshäl - om forskning kring svåra haverier

Vad händer vid en härdsmälta i en kärnkraftsreaktor? Och hur kan forskning bidra till att öka säkerheten och minimera risken för svåra haverier med utsläpp till miljön - om det handlar Strålsäkert den här gången.

Till poddavsnittet

 

Ny PDA-förordning

En ny PDA-förordning (Produkter med dubbla användningsområden) kommer att träda i kraft 9 september 2021. Den nya förordningen innebär ett flertal förändringar och utökade krav för aktörer inom EU. Detta innebär att nuvarande PDA-förordning nr 428/2009 ersätts.

Anmälningspliktig verksamhet

Verksamhets­utövare som omfattas av Strål­­säker­hets­­myndig­­hetens föreskrifter är skyldiga att anmäla sin verksamhet till Strål­säkerhets­­myndig­heten.

Vår värdegrund

Strålsäkerhetsmyndighetens värdegrund, som består av vår vision "Ett strålsäkert samhälle", vår verksamhetsidé och våra värdeord – vederhäftighet, integritet och öppenhet – genomsyrar hela myndighetens verksamhet.