Sök

Din avgränsning ger 12 träffar.

Sortera på:

Relevans Datum
  • Mätningar i Sverige efter Fukushima

    I samband med kärnkraftsolyckan i Japan 2011 mätte Strålsäkerhetsmyndigheten radioaktiva ämnen i luften och på marken. De halter som uppmättes var mycket låga och innebar inga som helst risker för människor och miljö.

    Innehållstyp: Artiklar
  • Redovisning klar inför IAEA-granskning av Sveriges kärnsäkerhet och strålskydd

    Strålsäkerhetsmyndigheten är klar med sitt underlag inför IAEA:s granskning om hur väl Sverige lever upp till internationella riktlinjer inom kärnsäkerhet och strålskydd. Granskningen görs var tionde år av personal från IAEA och äger rum 14 – 25 november.

    Innehållstyp: Nyheter
  • Ny kartfunktion visar minskningen av cesium-137 efter Tjernobyl

    Strålningen från de utsläpp som skedde i samband med Tjernobylolyckan har minskat till följd av de radioaktiva ämnenas sönderfall. Med en ny kartfunktion kan du nu se hur stora mängder cesium-137 som finns kvar i marken i olika områden i Sverige och jämföra med nivån efter olyckan 1986.

    Innehållstyp: Nyheter
  • Internationell strålsäkerhetsutbildning i Stockholm ger deltagarna praktisk kunskap

    Med strålskyddsexperter från hela världen och fokus på praktiska övningar och fallstudier ska International Radiological Protection School (IRPS) ge yrkesverksamma från över 20 olika länder möjlighet till fördjupning och ökad förståelse för internationella strålskyddsfrågor.

    Innehållstyp: Nyheter
  • Kärnkraftsolyckor i världen

    Det har skett tre större kärnkraftsolyckor i världen: en i Harrisburg (USA) 1979, en i Tjernobyl (nuvarande Ukraina) 1986 och en i Fukushima (Japan) 2011.

    Innehållstyp: Artiklar
  • Nya riktlinjer för strålskydd vid radiologiska nödsituationer där platsen är okänd på förhand

    Strålsäkerhetsmyndigheten publicerar nya anvisningar för hur myndigheter och organisationer med ansvar för räddningstjänst, sjukvård, ordning och säkerhet samt krisberedskap ska hantera strålskydd vid radiologiska nödsituationer där platsen, där nödsituationen kan inträffa, är okänd på förhand.

    Innehållstyp: Nyheter
  • Här är Strålsäkerhetsmyndighetens program i Almedalen 2024

    Under Strålsäkerhetsmyndighetens seminarium i Almedalen berättar vi bland annat hur det går till att pröva en ansökan om ny kärnkraft. Välkomna onsdag kl 13 i Länsstyrelsens trädgård.

    Innehållstyp: Nyheter
  • IAEA har fastställt IRRS-granskning

    FN:s atomenergiorgan IAEA har för andra gången granskat hur väl Sverige lever upp till internationella riktlinjer inom kärnsäkerhet och strålskydd, den så kallade IRRS-granskningen (Integrated Regulatory Review Service). Granskningen görs var tionde år av en grupp internationella experter under ledning av IAEA. Den senaste genomfördes 14 – 25 november...

    Innehållstyp: Nyheter
  • 2022:11 Kingdom of Sweden IRRS ARM Summary Report 2022

    The IAEA Integrated Regulatory Review Service Mission to Sweden in November 2022...

    Innehållstyp: Publikationer
  • 35 år efter Tjernobyl – spåren finns kvar men suddas sakta ut

    Den 26 april är det 35 år sedan kärnkraftsolyckan i Tjernobyl i Ukraina inträffade. Även om olyckan skedde långt från Sveriges gränser så drabbades landet av nedfallet av radioaktiva ämnen. Spåren finns fortfarande kvar, men syns allt mindre. Strålsäkerhetsmyndigheten och Livsmedelsverket hittar allt lägre halter radioaktiva...

    Innehållstyp: Nyheter