Sök

Välj innehållstyp

Välj år

Din avgränsning ger 16 träffar.

Sortera på:

Relevans Datum
  • Kompletteringar (SFR)

    Här listas de kompletteringar som SKB gjort till ansökan enligt kärntekniklagen, daterad 19 december 2014, indelade per tillfälle då de skickades in.

    Innehållstyp: Artiklar
  • Nationell plan för radioaktivt avfall

    Strålsäkerhetsmyndigheten ansvarar för att det finns en nationell plan enligt EU:s kärnavfallsdirektiv. Planen beskriver hur använt kärnbränsle och radioaktivt avfall hanteras i Sverige. Myndigheten ansvarar även för att samordna att en rapport tas fram utifrån kraven i kärnavfallskonventionen.

    Innehållstyp: Artiklar
  • Andra aktörer i slutförvarsfrågan

    Strålsäkerhetsmyndigheten har ett samlat ansvar för strålskydd och kärnsäkerhet. Myndigheten granskar Svensk Kärnbränslehantering AB:s (SKB) arbete med att bygga och driva slutförvar. Flera aktörer är, eller har varit engagerade i frågan om ett slutförvar för använt kärnbränsle. Det gäller bland annat andra...

    Innehållstyp: Artiklar
  • Slutförvaret för kortlivat radioaktivt avfall (SFR)

    Vid slutförvaret för kortlivat radioaktivt avfall (SFR), som ligger i närheten av Forsmarks kärnkraftverk, förvaras avfall med låg eller medelhög radioaktivitet. Avfallet kommer från kärnkraftverk, industri, sjukvård och forskning.

    Innehållstyp: Artiklar
  • Ansökningshandlingar (SFR)

    Här listas Svensk Kärnbränslehantering AB:s (SKB) ansökan om tillstånd enligt kärntekniklagen, daterad 19 december 2014. I ansökan ingår också SKB:s miljökonsekvensbeskrivning (MKB).

    Innehållstyp: Artiklar
  • Myndighetens uppdrag inom radioaktivt avfall

    Strålsäkerhetsmyndighetens uppdrag är att granska hur de verksamhetsutövare som producerar radioaktivt avfall hanterar, mellanlagrar och slutförvarar avfallet. Myndigheten tar bland annat fram föreskrifter och kontrollerar hur dessa följs. I uppdraget ingår även att ta fram en nationell plan och att samverka med internationella aktörer om frågor...

    Innehållstyp: Artiklar
  • Radioaktiva föremål i hemmiljö

    Det händer att privatpersoner hittar föremål som kan innehålla radioaktiva ämnen hos till exempel en avliden släkting. Om du har ett radioaktivt föremål i din ägo kan Strålsäkerhetsmyndigheten ge dig råd om hur du ska hantera föremålet.

    Innehållstyp: Artiklar
  • Slutförvar för kortlivat radioaktivt avfall (SFR)

    Den 19 december 2014 lämnade Svensk Kärnbränslehantering AB (SKB) in en ansökan till Strålsäkerhetsmyndigheten om tillstånd enligt kärntekniklagen att få bygga ut slutförvaret för kortlivat radioaktivt avfall (SFR). Efter granskningen av SKB:s ansökan lämnade vi den 22 oktober 2019 vårt yttrande till regeringen. I yttrandet...

    Innehållstyp: Artiklar
  • Centralt mellanlager för använt kärnbränsle (Clab)

    Clab är en förkortning för Centralt mellanlager för använt kärnbränsle. Vid Clab, som ligger i Oskarshamn, lagras allt använt kärnbränsle från de svenska kärnkraftverken. Varje år kan lagret ta emot 300 ton bränsle. Även vissa mycket radioaktiva delar från kärnkraftsreaktorer lagras vid Clab.

    Innehållstyp: Artiklar
  • Forskning-Utveckling-Demonstration (Fud)

    De som har tillstånd för kärnkraftsreaktorer, de så kallade reaktorinnehavarna, ska redovisa ett forskningsprogram vart tredje år. Strålsäkerhetsmyndigheten granskar programmet och regeringen beslutar om det kan godkännas.

    Innehållstyp: Artiklar